Bikeshare Danmark A/S indgiver konkursbegæring 9. december 2022

Bikeshare Danmark A/S er driftsselskabet bag Bycyklen, som findes i København, Frederiksberg og Rødovre Kommuner og ved en række S-togs- og Metro stationer.

Bikeshare har siden 2017 været ejet af By- og Pendlercykel Fonden. (Etableret af Københavns og Frederiksberg Kommuner), fordi den oprindelige ejer og stifter af Bycyklen gik konkurs.

Siden har der gennem de seneste godt fem år været arbejdet med at skabe en velfungerende og økonomisk bæredygtig forretning. Bikeshare har haft overskud alle år siden fondens overtagelse.

Driftstilskuddene er nu udløbet, og det har ikke været muligt at få kommunerne og DSB til at forlænge aftalen om driftstilskud, og der har heller ikke været opbakning til at fortsætte Bycyklen som reklamefinansieret. Derfor har Bikeshares bestyrelse dags dato indgivet konkursbegæring.

Bikeshare vil gerne takke for godt samarbejde med kunder og kreditorer, som trods forskellige udfordringer, som følge af eksempelvis Covid-19, hærværk, hacking m.m. har holdt ved.

Bikeshares bestyrelse er rigtig ærgerlige over på dette tidspunkt at måtte indgive konkursbegæring. Vi er lykkedes med at optimere hele virksomheden og har fået udviklet en ny cykel, som tager højde for mange af de børnesygdomme, der har været ved den oprindeligt udviklede cykel.

Det har kun kunnet lade sig gøre, fordi der gennem årene har været nogle ekstremt dedikerede medarbejdere, som har været kreative, løsningsorienterede og positive, uanset hvilke udfordringer, der har været på vejen.

Der forestår nu et oprydningsarbejde, som boet skal tage sig af, og kunderne kan desværre ikke benytte cyklerne.

Henvendelse vedr. bycykler og bycykelstationer i kommunerne og på DSB’s arealer kan ske til:

Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen
Frederiksberg Kommune, Trafik
Rødovre Kommune, Teknisk Forvaltning
DSB

Om Bycyklen

Bycyklen er det officielle bycykelsystem i det danske hovedstadsområde, der udgør det fjerde ben i den kollektive transport. Formålet med systemet er at fremme grøn og sund transport samt at reducere trængsel og CO2-udslip.

Alle Bycyklerne er elcykler, og du kan leje dem fra mere end 130 Bycykelstationer fordelt over København, Frederiksberg og Rødovre. 46 af Bycykelstationerne ligger på DSB- og metrostationer, så du kan komme nemt til og fra andre offentlige transportmidler. 

Du kan også finde Bycyklerne i Rejseplanen, når du skal planlægge din næste rejse.

Elcyklerne kan bringe dig vidt omkring, og du må køre lige derhen, du vil, så længe du afleverer dem i en Bycykelstation, når din tur er slut. Cyklernes tophastighed er 23 kmt., herefter vil motoren slå fra. Et fuldt opladet batteri rækker normalt til omkring 25 kilometers kørsel.

For at leje en af elcyklerne skal du hente Bycyklen-appen, der findes både i Google Play og i App Store. Her vælger du den prismodel, der passer dit behov bedst og opretter en gratis Bycyklen-konto. 

Når du har oprettet din konto, kan appen vise dig vej til den nærmeste, ledige elcykel. Når du er fremme ved den, er det bare at starte turen. På vores FAQ side kan du få tips og tricks til at bruge de elektriske Bycykler før, under og efter din tur.

Bycyklen er non-profit, og ALT overskud fra Bycykelsystemet SKAL geninvesteres i grøn mobilitet. Det kan fx være flere Bycykler, bedre Bycykler, flere Bycykelstationer eller lavere brugerpriser.

I modsætning til, hvad mange tror, er elcykling i øvrigt aktiv transport, så kørsel på elcykel tæller med i det daglige motionsregnskab.

”Vi vil rigtigt gerne nedbryde de myter, at det er de gamle og dovne, der kører på elcykler. Den er et reelt alternativ til et passivt transportmiddel - nemlig bilen,” udtaler Gustav Friis, projektleder i Smart Mobilitet.

Læs mere om de politiske beslutninger bag Bycykelsystemet her.