\r\n§ 49. Cykel må ikke føres ved siden af andet køretøj. Hvor der er tilstrækkelig plads hertil, må to cyklister dog køre ved siden af hinanden, hvis dette kan ske uden fare eller unødig ulempe. Gives der signal til overhaling, må cyklister ikke køre ved siden af hinanden, medmindre færdselsforholdene tillader eller nødvendiggør dette. Cykel med tre eller flere hjul må dog aldrig føres ved siden af anden cykel.
\r\n\r\n
Stk. 2. Cyklist skal altid holde til højre på den vognbane, der er beliggende yderst til højre i færdselsretningen. Vognbanen ved siden af kan dog om nødvendigt anvendes under overhaling, såfremt denne ikke kan ske til højre.
\r\n\r\n
Stk. 3. Før vejkryds skal cyklist, der skal lige ud eller svinge til venstre, uanset § 16, stk. 1 og 3, fortsat holde til højre på vejen. Såfremt en eller flere vognbaner ved afmærkning er forbeholdt de kørende, der skal svinge til højre, er det dog tilladt cyklisten at placere sig ved linjen mellem den nærmeste vognbane, som ikke er forbeholdt de højresvingende, og højresvingsbanen. Cyklist, der ønsker at svinge til venstre, skal fortsætte gennem krydset til dets modsatte side og må først foretage svingningen, når det kan ske uden ulempe for den øvrige færdsel. Dette gælder uanset afmærkning, medmindre det fremgår af denne, at den gælder for cyklister. 1.- 4. pkt. gælder også ved kørsel over eller bort fra kørebanen uden for vejkryds.
\r\n\r\n
Stk. 4. Cyklist skal under kørslen have begge fødder på pedalerne og mindst den ene hånd på styret.
\r\n\r\n
Stk. 5. Det er forbudt at cykle på fortov eller gangsti, medmindre andet følger af de regler, der fastsættes af justitsministeren efter § 14, stk. 4. Cyklist kan dog køre over fortov og gangsti.
\r\n\r\n
Stk. 6. Cyklist må ikke under kørslen holde fast i andet køretøj eller i fører af eller passager på andet køretøj.
\r\n\r\n
Stk. 7. Cykel, der henstilles, skal holdes aflåst, medmindre henstillingen er ganske kortvarig.
\r\n\r\n
§ 50. Barn under 6 år må ikke cykle uden at være under ledsagelse og kontrol af en person, der er fyldt 15 år.
\r\n\r\n
Stk. 2. På en cykel må ikke befordres flere personer, end den er beregnet til. Transportministeren kan efter forhandling med justitsministeren fastsætte regler om transport af børn på cykel og personer i påhængsvogn (cykelanhænger) eller sidevogn, herunder regler om indretning af passagerers siddeplads og om cyklistens alder.
\r\n\r\n
Stk. 3. På cykel må ikke medføres genstande, der er mere end 3 m lange eller 1 m brede. Genstande, der medføres, må ikke hindre cyklisten i at have fuldt herredømme over cyklen eller i behørig tegngivning. Transportministeren kan fastsætte bestemmelser om største længde, bredde, højde og vægt for genstande, som befordres på cykler, der er særligt indrettet til varetransport, samt på påhængskøretøj og sidevogn til cykel.
\r\n"},{"header":"Sundere end sit rygte","label":"Fakta om elcykler","body":"
Ja, det er sundt at elcykle, det viser en norsk undersøgelse, der har sammenlignet sundhedseffekterne af cykel og elcykel.
\r\n\r\n
I forsøget skulle otte personer køre samme rute på både almindelig cykel og på elcykel.
\r\n\r\n
Målingerne viste, at alle deltagere var moderat eller intensivt fysisk aktive 95 pct. af tiden – uanset hvilken cykel de brugte. På elcyklen brugte deltagerne 51 pct. af deres lungekapacitet, og den almindelige cykel brugte de 58 pct. Det svarer til, at elcyklisterne i gennemsnit var 8,5 gange mere aktive end i hvile, og at almindelige cyklister var 10,9 gange mere aktive end i hvile.
\r\n\r\n
Professor i Folkesundhed ved Universitet i Agder, Elling Bere, står bag undersøgelsen. Han er overrasket er positivt overrasket over resultatet: \"Elcykling giver god motion, og det tror jeg overrasker mange. Det overraskede i hvert fald mig. Jeg havde forventet at finde en meget større forskel mellem almindelig cykling og elcykling,\" siger han.
\r\n\r\n
Læs mere om undersøgelsen her. Læs mere om Bycyklen
\r\n"},{"header":"Kører dobbelt så meget","label":"Fakta om elcykler","body":"
Forskning viser, at elcyklen fører til væsentlige ændringer i transportvaner.
\r\n\r\n
I et norsk forsøg delte forskerne først tilfældigt udvalgte personer i to tilfældige grupper. De 66 personer i den ene gruppe (forsøgspersonerne) fik lov til at låne og bruge en elcykel frit i 2-4 uger. De 160 resterende personer (kontrolgruppen) måtte tage til takke med deres egen cykel med rugbrødsmotor.
\r\n\r\n
Begge grupper førte dagbog over deres ture. Derudover blev elcyklisternes kilometer registreret digitalt på elcyklerne.
\r\n\r\n
Forsøgets resultater viser, at elcyklisterne brugte cyklerne meget mere end dem i kontrolgruppen. Det daglige turantal steg fra 0,9 til 1,4 i gennemsnit og den gennemsnitlige turlængde steg fra 4,8 til 10,3 km.
\r\n\r\n
Generelt gjorde elcyklerne en markant forskel i forsøgsgruppens transportvaner. Før de fik en elcykel, tilbagelagde forsøgspersonerne 28% af deres rejser på cykel. Efter de fik en elcykel, var tallet steget til næsten 50%.
\r\n\r\n
Læs mere om forsøget her og læs mere om Bycyklen her.
\r\n"},{"header":"Test en elcykel","label":"Fakta om elcykler","body":"
\"Test en Elcykel\"-projektet har igennem 3 år udlånt elcykler til næsten 1.700 personer, som tidligere kørte i bil til arbejde. Formålet var at få flere borgere og medarbejdere til at vælge en elcykel frem for bilen i deres daglige transport. Deltagerne i Test en Elcykel har været med til at vise, at det godt kan lade sig gøre at pendle på cykel på de lidt længere distancer, hvis man får hjælp af en elmotor.
\r\n\r\n
Test en Elcykel har:
\r\n\r\n
\r\n\t
Fået 1.681 bilpendlere til i 3 måneder at vælge elcyklen frem for bilen på 2 ud af 5 pendlerture.
\r\n\t
Opnået varige transportvaneændringer for halvdelen af deltagerne.
\r\n\t
50 % angiver, at de har ændret deres transportvaner 1 år efter testperioden, og 34 % cykler til arbejde minimum 3 dage om ugen 1 år efter testperioden.
\r\n\t
Nedbragt CO2 udledning fra pendling med 154 ton i testperioden. De personer, som bliver ved med at cykle, bidrager desuden med en varig CO2 reduktion på 338 ton om året.
\r\n\t
Vist, at elcyklen har en positiv effekt på medarbejderes og borgeres oplevede sundhed.
\r\n\t
Bidraget til, at 28 % efter testperioden har investeret i en ny cykel eller elcykel, mens 27 % fortsætter med at cykle på en cykel, de allerede ejer.
\r\n"},{"header":"Fordele ved elcykler","label":"Fakta om elcykler","body":"
Elcykler er lydløse, har minimal eller ingen emission og har god rækkevidde. De kan køre gratis på veje og cykelstier, de kræver ikke kørekort, og de reducerer CO2-aftrykket drastisk sammenlignet med biler.
\r\n\r\n
Kort og godt kan fordelene opsummeres sådan her:
\r\n\r\n
\r\n\t
stilhed,
\r\n\t
øget mobilitet
\r\n\t
trækkehjælp i modvind og op ad bakker
\r\n\t
kvalitetsøjeblikke
\r\n\t
problemfri parkering
\r\n\t
lille pladsbehov
\r\n\t
giver andre oplevelser, træning, uafhængighed og fleksibilitet for dem, der ikke ønsker at bruge cyklen som en træningsmaskine. \r\n\t
\r\n
\r\n"},{"header":"Aktiv transport","label":"Fakta om elcykler","body":"
Cykling som aktiv transport opfylder anbefalingerne om moderat intensitet og sundhedsfremme, uanset om du bruger rugbrøds- eller elmotor.
\r\n\r\n
Flere forskningsresultater viser desuden, at dem, der benytter cyklen som transportmiddel, har signifikant lavere BMI, lavere blodtryk og fedtprocent, og de, der cykler jævnligt, har lavere risiko for at udvikle hjerte-karsygdomme og diabetes.
\r\n"},{"header":"30 minutter om dagen","label":"Fakta om elcykler","body":"
Sundhedsstyrelsen anbefaler at være fysisk aktiv 30 minutter om dagen af moderat til høj intensitet for at opnå en sundhedseffekt. World Health Organisation (WHO) anbefaler mindst 150 minutter om ugen ved moderat intensitet.
\r\n\r\n
Fysisk aktivitet af moderat intensitet dækker alle former for aktivitet, hvor puls og åndedræt er højere end normalt, og hvor man kan samtale imens. Det kan fx være gang på trapper, havearbejde, jogging, idræt eller cykling til og fra arbejde.
\r\n\r\n
I forhold til sundhedsfremme bør man primært huske, at de største sundhedsgevinster opnås ved at gå fra inaktiv til bare at være en smule fysisk aktiv. Et skift fra bil til elcykel vil derfor have store helbredsmæssige fordele.
\r\n"}},{"type":"header","data":{"header":"Under header"}}]},{"title":"Support","last_mod":"2022-07-25","navigation":{"navigation_display_type":"primary","navigation_weight":0,"navigation_slug":"support","navigation_name":"Support"},"meta":{"meta_title":"Support","meta_description":"Har du brug for hjælp til din bycykel?","meta_image":null},"blocks":[{"type":"formatted_text","data":{"text":"
\r\n\r\n
Du er velkommen til at kontakte support, hvis du har problemer med Bycyklerne.
Du kan stadig få svar på mange spørgsmål på vores FAQ, og du er også meget velkommen til at kontakte os via email eller lægge en telefonsvarerbesked, såfremt du ikke kan komme i kontakt med os.
\r\n\r\n
Vi bestræber os på at svare alle henvendelser indenfor 24 timer.
\r\n\r\n
Husk desuden at du altid kan fejlrapportere via \"REPORT ISSUE”-funktionen via app'en, hvis du oplever problemer undervejs.
\r\n\r\n
Har du brug for teknisk support, men ringer udenfor åbningstiden, råder vi altid folk til at gøre deres bedste med at få sikret, at cyklen er afleveret på en Bycykelstation eller låst på baghjulet.
\r\n\r\n
Vi kan altid refundere en eventuel ekstraregning, men det er ikke altid, at vi kan finde en ulåst cykel.
\r\n"}},{"type":"header","data":{"header":"Åbningstider "}},{"type":"list_box","data":{"items":[{"left":"Mandag","right":"07.30 - 15.30"},{"left":"Tirsdag","right":"07.30 - 15.30"},{"left":"Onsdag","right":"07.30 - 15.30"},{"left":"Torsdag","right":"07.30 - 15.30"},{"left":"Fredag","right":"07.30 - 15.30"},{"left":"Lørdag","right":"09.00 - 17.00"},{"left":"Søndag","right":"09.00 - 17.00"}]}},{"type":"breaker","data":[]},{"type":"header","data":{"header":"Driftsstatus"}},{"type":"status","data":{"items":[{"type":"tempDropzone","text":"Midlertidig drop-zone pga. vejarbejde (75 meter til venstre for stationen forbi 200S stoppestedet)","title":"Rødovre Station"}]}}]},{"title":"Lej elcykel i København","last_mod":"2020-04-03","navigation":{"navigation_display_type":"noDisplay","navigation_weight":0,"navigation_slug":"lej-elcykel","navigation_name":"Lej elcykel i København"},"meta":{"meta_title":null,"meta_description":null,"meta_image":null},"blocks":[{"type":"formatted_text","data":{"text":"
Kort og godt om Bycyklen
\r\n\r\n
By- og Pendlercykel Fonden er en privat, erhvervsdrivende Fond. Vi har tilbudt udlejning af elcykler til siden 2014. Bycyklen er non-profit-organisation. Det betyder, at alt overskud fra Bycyklerne skal geninvesteres i Bycykelsystemet i henhold til By- og Pendlercykel Fondens vedtægter. Tanken bag Bycyklerne er at tilbyde udlejning af elcykler, der skal virke trængselsreducerende og fremme en sund og grøn transportform i København og hovedstadsområdet.
\r\n\r\n
Bycyklerne er primært udviklet som pendlercykler, der skal fungere som det fjerde ben i den kollektive trafik. Den skal binde den kollektive trafik sammen, herunder sikre smidig og fleksibel transport på tværs af det eksisterende offentlige transportnet.
\r\n\r\n
Bycyklerne
\r\n\r\n
Kom lettere gennem byen med vores elcykler i København og Hovedstadsområdet.
\r\n\r\n
Måske har du allerede bemærket de hvide city bikes i bybilledet? København er en cykelby, og By- og Pendlercykel Fonden tilbyder simpel udlejning af elcykler i København og hovedstadsområdet. Bycyklens elcykler gør det let og hurtigt for alle at komme gennem byen. Dette er uanset, om du lejer elcyklerne til pendling eller sightseeing.
\r\n\r\n
Cyklerne er udstyret med en elektrisk motor, der assisterer dig op til 23 km/t. Et fuldt batteri holder til ca. 25 kilometers kørsel afhængigt af din cykelstil. Vi har over 100 stationer, hvilket betyder, at der næsten altid er en ledig Bycykel nær dig. Elcyklerne er desuden med til at fremme grøn og trængselsreducerede mobilitet på tværs af kommunegrænserne.
\r\n\r\n
Det er nemt og hurtigt at leje og gøre brug af vores elcykler. Du skal blot downloade vores app i App Store eller Google Play. Herefter skal du oprette en konto, hvor du hurtigt udfylder personlige- og betalingsoplysninger. Der er forskellige prispakker at vælge i mellem afhængig af, hvordan du ønsker at bruge bycyklerne. Nu er du klar til at hente finde en Bycykel nær dig. Lås cyklen op med appen, og du kan nu køre lige derhen, du vil – du skal bare aflevere cyklen i en Bycykelstation eller drop-zone efter brug. Motoren på elcyklen gør det nemt at komme vidt omkring i en travl hverdag. Bycyklen har også en lås, der giver dig mulighed for at parkere, hvor du vil, i løbet af din tur. Når du er færdig med at cykle, kan du nemt aflevere elcyklen i en af vores mange Bycykelstationer, som du finder i appen. Hvis du afleverer Bycyklen i en \"Drop-zone\", skal du afslutte din tur ved at vælge \"End trip\" i appen. Husk at låse elcyklen med låsen på baghjulet, inden du forlader den. Betalingen fortsætter, indtil turen er afsluttet korrekt. Du kan læse om de forskellige prispakker, brugen af bycyklerne, finde Bycykelstationerne og meget mere under vores FAQ-side.
\r\n\r\n
Bycyklerne passer til voksne fra ca. 160 cm og op. Du kan tilpasse sadlen ved at bruge håndtaget under sadlen.Cyklen passer desværre ikke til børn.
Har din virksomhed et ønske om at være mere grøn? Eller blot et ønske om at give hver enkelt medarbejder en hjælpende hånd i hverdagen? Så læs nærmere her.
\r\n\r\n
Bycyklen tilbyder følgende muligheder for virksomheder:
\r\n\r\n
\r\n\r\n
Egen Bycykelstation
\r\n\r\n
Tilbuddet gælder for virksomheder beliggende i København-, Frederiksberg- eller Rødovre kommune. Bycykelstationen skal etableres med adgang fra offentlig vej, så der også er adgang for andre end virksomhedens medarbejdere.
\r\n\r\n
Virksomheder, der grænser op til disse kommuner, er meget velkommen til at kontakte os for at få et konkret tilbud. Et eksempel på dette er en virksomhed i Gladsaxe kommune, der har etableret sin egen Bycykelstation for at sikre, at virksomhedens lærlinge nemt kan komme til og fra arbejdspladsen, som ikke ligger ideelt ift. kollektiv transport. Turens længde til/fra virksomheden er over 10 km. i gennemsnit.
\r\n\r\n
Prisen er 189.995 kr. for etablering på plant og fast underlag, eller 4.995 kr. pr. måned i fire år.
\r\n\r\n
\r\n\r\n
Fri Bycykel til alle medarbejdere
\r\n\r\n
Det er nu muligt, at I som virksomhed kan tilbyde fri Bycykler til alle jeres medarbejdere.
\r\n\r\n
Tilbuddet gælder ved min. 25 medarbejdere.
\r\n\r\n
Prisen for fri Bycykel i et år er 349 kr. pr. medarbejder.
Hvad er cookies? \r\nCookies er små informationsenheder, en hjemmeside kan anbringe på din computers harddisk, smartphone eller andet elektronisk udstyr med hukommelse. Cookies indeholder informationer, som hjemmesiden kan benytte til at effektivisere kommunikationen mellem dig og din webbrowser. Cookies er standardteknologi på internettet og kan også forekomme på vores hjemmeside.
\r\n\r\n
Vi kan kun læse de cookies, vi har anbragt på dit udstyr, vi kan ikke modtage eller læse cookies fra andre hjemmesider.
\r\n\r\n
Vi benytter os af forskellige cookies for at kunne tilbyde dig en bedre og mere skræddersyet service. Vi kan også benytte cookies til at samle et grundlag for at optimere trafikken på og mellem hjemmesider.
\r\n\r\n
Den samlede information hjælper os til at forbedre indholdet på hjemmesiden, og informationen kan i samlet form deles med forretningspartnere eller tredjeparter. Der findes grundlæggende to typer cookies; \"midlertidige\" og \"permanente\". De midlertidige cookies er knyttet til det aktuelle besøg på hjemmesiden og slettes automatisk, når du lukker din webbrowser. De permanente cookies vil derimod blive lagret på dit udstyr.
\r\n\r\n
Permanente cookies sletter sig selv efter en vis periode, eksempelvis 180 dage, men vil blive fornyet hver gang, du besøger hjemmesiden.
\r\n\r\n
Det er ikke kun os, der kan sætte cookies på dit udstyr, når du besøger vores hjemmeside. På hjemmesiden tillader vi således, at Google Inc. sætter Google Analytics på dit udstyr.
\r\n\r\n
Hvilke cookies anvender vi og til hvilke formål? \r\nVi beskriver i det følgende, hvilke cookies vi benytter på hjemmesiden og de formål de enkelte cookies tjener.
\r\n\r\n
Vi bruger Google Analytics til at undersøge, hvem der besøger hjemmesiden og sender denne information i anonymiseret form til serveren. Denne information anvendes til statistik over, hvordan brugerne færdes (navigerer) på hjemmesiden. Denne cookie bliver slettet efter 365 dage, medmindre du besøger vores hjemmeside inden den udløber, hvilket medfører, at cookiens løbetid bliver fornyet.
\r\n\r\n
Hvordan undgår og sletter du cookies? \r\nDu har altid mulighed for at fravælge cookies i din webbrowser, hvor du kan vælge hvilke cookies, der skal tillades, blokeres eller slettes. Hvis du ønsker at fjerne de cookies, der findes på dit udstyr, kan du, hvis du benytter en PC og en nyere browser, trykke CTRL + SHIFT + Delete samtidig.
\r\n\r\n
Virker genvejstasterne ikke i din browser, kan du besøge supportsiden for den pågældende browser.
\r\n\r\n
Du kan også slette cookies i din browser-historik.
\r\n\r\n
Cookie pop-up \r\nAccept af cookies \r\nBikeShare bruger cookies for at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet og for at forbedre brugeroplevelsen, herunder
\r\n\r\n
\r\n\t
at genkende dig fra besøg til besøg,
\r\n\t
at gennemføre dit køb på bycyklen.dk,
\r\n\t
kun at vise dig pop ups med forklarende tekst, du ikke har set før,
\r\n\t
i forbindelse med konkurrencer, hvor det kun er tilladt at deltage én gang per person,
\r\n\t
at opsamle statistik for lejers brug af systemet og besøg på bycyklen.dk.
\r\n\t
for at gøre bycyklen.dk mere imødekommende,
\r\n\t
at gennemføre spørgeskemaundersøgelser til at forbedre kundetilfredshed.
Når du opretter en profil og/eller benytter hjemmesiden bycyklen.dk, indsamler og behandler Bikeshare – som både databehandler og dataansvarlig – oplysninger om dig og din brug af Bycyklen.
\r\n\r\n
I det følgende kan du se, hvilke personoplysninger Bikeshare indsamler, hvad de bruger oplysningerne til, hvor længe de beholder oplysningerne, og om Bikeshare deler oplysningerne med andre.
\r\n\r\n
Hvilke personoplysninger indsamler Bikeshare? \r\nBikeshare indsamler blandt andet dit navn, din e-mailadresse, din adresse, og andre informationer i forbindelse med oprettelse af din konto eller brug af Bycyklen.
\r\n\r\n
Hvad bruger Bikeshare dine personoplysninger til? \r\nBikeshare anvender dine personoplysninger til at behandle din ordre, behandle reklamationer, sende nyhedsbreve og kontakte dig, hvis du har bedt om det. Derudover anvender de oplysningerne til at forbedre deres service, herunder til statistikformål.
\r\n\r\n
Når du opretter en Bycykelkonto, accepterer du samtidig at modtage målrettet information fra Bikeshare om service- og trafikinformation. Du giver desuden samtykke til at bycyklen.dk/Bycyklen/Bikeshare må benytte købsdata fra leje af cykler til at give dig personlig vejledning om leje af Bycykler og fordele ved brug af løsningen. Data om dine køb anvendes ikke til andre formål, til samarbejdspartnere eller andet.
\r\n\r\n
Videregiver Bikeshare dine personoplysninger til andre? \r\nBikeshare vil i visse tilfælde videregive de personoplysninger, du afgiver. Videregivelsen vil ske i det omfang, og til dem, det er nødvendigt for at kunne udføre den tjeneste, brugerne anmoder om, f.eks. i forbindelse med samarbejde og koordinering med Bikeshare samarbejdspartnere, som kræver, at Bikeshare benytter brugernes oplysninger.
\r\n\r\n
Dine personoplysninger kan fx blive videregivet til:
\r\n\r\n
\r\n\t
leverandører Bikeshare samarbejder med for at støtte Bikeshares virksomhed (fx leverandører af tjenester, teknisk support, leverancetjenester og finansielle institutioner); eller
\r\n\t
i forbindelse med salg, opgaver eller anden overførsel af indholdet på bycyklen.dk eller
\r\n\t
hvis det er påkrævet ifølge lovgivning eller en domstolsafgørelse.
\r\n
\r\n\r\n
I takt med at Bikeshares virksomhed vokser, kan det ske, at Bikeshare sælger og køber firmaer eller aktiver. Personoplysninger, som er indsamlet med henvisning til denne persondatapolitik, vil i så fald blive overleveret til dem, som opkøber Bikeshare eller aktiver, der tilhører Bikeshare, eller til firmaer, Bikeshare evt. vil opkøbe.
\r\n\r\n
I hvor lang tid gemmes Brugerens oplysninger? \r\nBikeshare gemmer dine personoplysninger, så længe det er nødvendigt for at kunne levere den service, du har bedt om eller så længe, det er påkrævet i henhold til gældende lovgivning. Herefter slettes dine oplysninger.
\r\n\r\n
Hvilke sikkerhedsforanstaltninger benytter Bikeshare? \r\nBikeshare benytter tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte dine personoplysninger imod manipulation, tab, destruktion eller adgang fra uautoriserede personer. Bikeshares sikkerhedsprocedurer bliver løbende revideret i takt med den teknologiske udvikling.
\r\n\r\n
Hvilke rettigheder har brugerens efter persondataloven? \r\nDu har ret til at få information om behandlingen af dine personoplysninger, og du kan anmode Bikeshare om at rette, blokere for eller slette personoplysninger, som er ukorrekte. Du kan også selv rette i din personlige profil på bycyklen.dk. Du har samtidig ret til at anmode om, at dine personoplysninger ikke anvendes eller overføres til tredjemand til kommercielle eller statistiske formål.
\r\n\r\n
Hvis du er utilfreds med Bikeshares behandling af dine personoplysninger, kan du klage til Datatilsynet.
\r\n\r\n
Kan Bikeshare ændre persondatapolitikken? \r\nBikeshare har ret til når som helst at ændre denne politik. Du bør derfor regelmæssigt besøge denne side for at tjekke, om der er sket ændringer. Du kan se, der er sket ændringer, hvis datoen nederst på siden er ændret siden sidste gang, du besøgte siden. Ved fortsat at anvende/besøge hjemmesiden accepterer du disse ændringer.
\r\n"}}]},{"title":"Betingelser og vilkår","last_mod":"2020-05-12","navigation":{"navigation_display_type":"secondary","navigation_weight":0,"navigation_slug":"betingelser","navigation_name":"Betingelser og vilkår"},"meta":{"meta_title":null,"meta_description":null,"meta_image":null},"blocks":[{"type":"formatted_text","data":{"text":"
Om Bycyklen \r\nBycyklen er en delecykel, som skal fremme grøn transport og reducere trængsel i Hovedstadsområdet. Vi beder dig passe godt på Bycyklerne og overholde disse vilkår til gavn for andre brugere, som også gerne vil have glæde af cyklerne.
\r\n\r\n
By- og Pendlercykel Fonden (Fonden) \r\nCVR-nr. 36479280
\r\n\r\n
administrerer Bycyklen for DSB, Københavns, Frederiksberg og Rødovre kommuner m.fl. Fonden har en aftale om drift af Bycyklen med
\r\n\r\n
Bikeshare Danmark A/S (Bikeshare) \r\nRygårds Allé 110 \r\n2900 Hellerup
Disse vilkår gælder for Bikeshares udlejning af Bycykler. Vilkårene gælder fra 6. april 2020.
\r\n\r\n
1. Generelt \r\nBikeshare udlejer Bycyklen på nedenstående vilkår. Som bruger har du ansvar for at overholde vilkårene i hele leje-, brugs- eller abonnementsperioden.
\r\n\r\n
2. Oprettelse af bruger og identifikation \r\nFor at bruge Bycyklen, skal du hente Bycyklen App i App Store eller Google Play. Når du opretter dig som bruger, skal du identificere dig ved at give de ønskede oplysninger og tilknytte et gyldigt betalingskort. ,
\r\n\r\n
Du skal vælge et brugernavn og en PIN-kode. Du må ikke videregive dit brugernavn og din PIN-kode til andre.
\r\n\r\n
Du har ansvaret for, at de oplysninger, du giver, er korrekte. Du skal være mindst 18 år for at oprette en profil.
\r\n\r\n
3. Priser for at leje Bycyklen \r\nDu kan vælge mellem flere prismodeller, når du vil bruge Bycyklen.
\r\n\r\n
\r\n\t
Basic - Pay as You Go. \r\n\tDu betaler pr. minut for at leje Bycyklen. \r\n\t
\r\n\t
Pakker \r\n\tDu betaler for et antal minutter, du frit kan bruge inden et år, fra du har købt pakken. Jo større pakke, jo større rabat på minutprisen.
\r\n
\r\n\r\n
Du kan til enhver tid finde de gældende priser i appen eller på bycyklen.dk.
\r\n\r\n
3.1 Særlige vilkår for abonnementer \r\nKan ikke nytegnes – nedenstående gælder for eksisterende abonnenter.
\r\n\r\n
Bikeshare forbeholder sig ret til at ændre priser og abonnementsvilkår med én måneds varsel. Ved væsentlige ændringer kan du opsige abonnementet uden varsel.
\r\n\r\n
Forudbetalingen for dit abonnement bliver trukket automatisk på dit betalingskort hver måned i abonnementets løbetid.
\r\n\r\n
3.2 Særlige vilkår for køb af pakker \r\nNår du køber en pakke, kan du tilmelde dig automatisk optankning. Det betyder, at du automatisk køber en tilsvarende pakke, når du har brugt alle minutter i din pakke. Beløbet vil derefter blive trukket fra dit betalingskort.
\r\n\r\n
Hvis du ikke er tilmeldt automatisk optankning, og du løber tør for minutter, mens du er ude at køre, betaler du Basic prisen, som oplyst i appen og på bycyklen.dk.
\r\n\r\n
4. Betaling og depositum \r\nDu kan finde alle Bycyklens priser på bycyklen.dk. Priserne er i danske kroner og er inklusive moms.
\r\n\r\n
Når du har afsluttet en tur, vil prisen for brugen og eventuelt tilkøbte ydelser automatisk blive sat på din faktura. Beløbene opkræves på dit betalingskort, som beskrevet under ”Priser” i appen.
\r\n\r\n
Det er dit ansvar at sikre dig, at turen er afsluttet korrekt, så betalingen stopper. Hvis turen ikke er afsluttet korrekt, betaler du for brug, indtil du afslutter turen korrekt.
\r\n\r\n
Du har fortrydelsesret, hvis du er forbruger, og det følger af præceptiv lovgivning. Du kan dog ikke udnytte fortrydelsesretten, efter du har taget Bycyklen i brug.
\r\n\r\n
Du accepterer, at eventuelt tilkøbte ydelser, du køber under din tur i appen, er bindende for dig og ikke kan fortrydes. Bikeshare er berettiget til automatisk at trække enhver betaling, du accepterer i appen, direkte på dit betalingskort.
\r\n\r\n
5. Tilgængelighed \r\nBycyklerne er tilgængelige fra Bycykelstationer opstillet ved trafikknudepunkter og centrale strøg, som er udpeget af DSB, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune m.fl. Du kan finde Bycykelstationerne i appen og på bycyklen.dk.
\r\n\r\n
6. Brug \r\nDu kan leje en Bycykel via appen. Du kan finde Bycykelstationerne i appen og se hvilke cykler, du kan leje.
\r\n\r\n
Af hensyn til din og andres sikkerhed, skal du overholde gældende lovgivning, herunder straffeloven og færdselsloven, når du bruger Bycyklen. Du skal være særligt opmærksom på, at Bycyklen er elektrisk. Du kan finde gode råd om brug af el-cykler i appen og på Bycyklen.dk.
\r\n\r\n
Du skal til enhver tid anvende Bycyklen på en hensigtsmæssig og forsvarlig måde, og du hæfter for uagtsom eller forsætlig skade på Bycyklen i den periode, du har lejet Bycyklen, jf. pkt. 10 nedenfor.
\r\n\r\n
Hvis du parkerer Bycyklen uden at aflevere den, skal du huske at låse den og stille den forsvarligt.
\r\n\r\n
Brug af Bycyklen sker på dit eget ansvar, og Bikeshare har intet ansvar, udover hvad der specifikt er angivet i disse vilkår.
\r\n\r\n
Bycyklen må kun anvendes indenfor Danmarks grænser. Brug udenfor Danmark udgør væsentlig misligholdelse af disse vilkår.
\r\n\r\n
7. Aflevering \r\nDet er vigtigt, at du afleverer Bycyklen i samme stand som ved turens start.
\r\n\r\n
Du kan finde nærmeste Bycykelstation i appen og på bycyklen.dk. Du kan altid aflevere i en Bycykelstation, selv om der ikke er ledige pladser i Bycykelstationen. Det fremgår af appen, om der er ledige pladser i stationen.
\r\n\r\n
Inden du afleverer ved en Bycykelstation, vil det fremgå af appen, om du er tæt nok på stationen, eller om du skal betale for aflevering udenfor Bycykelstationens område (geofencing). Hvis du vælger at aflevere, har du accepteret at betale.
\r\n\r\n
Hvis du afleverer eller efterlader Bycyklen udenfor Bycykelstationernes områder, men i øvrigt afslutter turen korrekt og efterlader cyklen aflåst, indenfor grænserne af de kommuner, der har opstillet Bycykelstationer, opkræver Bikeshare et afhentningsgebyr. Gebyret fremgår af bycyklen.dk.
\r\n\r\n
Hvis du afslutter turen korrekt, men udenfor de kommuner, der har opstillet Bycykelstationer, opkræver BikeShare et større afhentningsgebyr. Gebyret fremgår af bycyklen.dk.
\r\n\r\n
8. Fejl og mangler ved Bycyklen \r\nInden du starter en tur, skal du undersøge Bycyklen for fejl og mangler. Vi beder dig indrapportere fejl til Bikeshare, så Bycyklen kan blive repareret til glæde for andre brugere. Såfremt fejlen eller manglen er så væsentlig, at du ikke kan bruge Bycyklen, skal du returnere Bycyklen i Bycykelstationen. Du får refunderet lejebeløbet for den konkrete tur, når fejlen eller manglen er bekræftet af Bikeshare, medmindre fejlen skyldes forhold, som du selv er ansvarlig for. Returnerer du cyklen inden for 3 minutter i den samme Bycykelstation, du startede din tur fra, sker refusion automatisk.
\r\n\r\n
Når du tager Bycyklen i brug, bekræfter du, at Bycyklen på lejetidspunktet er fejl- og mangelfri.
\r\n\r\n
Hvis du undervejs på din tur finder fejl og mangler ved Bycyklen, skal du hurtigst muligt indrapportere dem til Bikeshare i overensstemmelse med reglerne nedenfor. Hvis fejlen eller manglen er så væsentlig, at du ikke kan bruge Bycyklen, skal du aflevere Bycyklen i overensstemmelse med pkt. 8 ovenfor. Du får refunderet en forholdsmæssig andel af lejebeløbet for den konkrete tur, når fejlen eller manglen er bekræftet af Bikeshare, medmindre fejlen skyldes forhold, som du selv er ansvarlig for.
\r\n\r\n
Alle fejl på Bycyklen og Bycykelstationer skal anmeldes i appen, på mail til info@bycyklen.dkeller på telefon 89 88 39 10.
\r\n\r\n
9. Brugerens ansvar \r\nDu hæfter for enhver skade eller forringelse på Bycyklen, skærmen og/eller cykelladere, der opstår i forbindelse med din leje eller brug af Bycyklen, hvis skaden eller forringelsen skyldes eller kan henføres til din uagtsomme, forsætlige handling eller undladelse.
\r\n\r\n
Du vil blive opkrævet det beløb, Bikeshare skal bruge på reparation eller indkøb af en ny Bycykel og/eller Bikeshares tab.
\r\n\r\n
Du hæfter under de samme betingelser i tilfælde af tyveri af Bycyklen for Bycyklens fulde nyanskaffelsesværdi. Du er forpligtet til at politianmelde en stjålet Bycykel og til at orientere Bikeshare om tyveriet øjeblikkeligt.
\r\n\r\n
Bikeshare skal bevise, at skaden eller forringelsen er din skyld samt dokumentere størrelsen af det krav, de gør gældende over for dig. Bikeshare er ikke berettiget til at trække sådanne krav direkte fra dit betalingskort, men kravet vil blive opkrævet særskilt over for dig. Eventuelle tvister mellem dig og Bikeshare om dette skal afgøres efter pkt. 15.
\r\n\r\n
10. Brugerens misligholdelse \r\nHvis du ikke opfylder dine forpligtelser i disse vilkår, eller hvis Bycyklen anvendes i strid med dem, er Bikeshare berettiget til at annullere din igangværende tur med øjeblikkelig virkning og udelukke din adgang til at benytte Bycyklerne fremover.
\r\n\r\n
Du er forpligtet til øjeblikkeligt at aflevere Bycyklen i overensstemmelse med pkt. 8, hvis Bikeshare kræver det under mistanke om misligholdelse. Du kan ikke kræve refundering, erstatning eller kompensation i de tilfælde. Bikeshare er desuden berettiget til erstatning for et eventuelt tab, de har lidt som konsekvens af misligholdelsen.
\r\n\r\n
Du er ansvarlig for enhver tings- og personskade, du påfører tredjemand i forbindelse med brug af Bycyklen.
\r\n\r\n
11. Ansvarsbegrænsning \r\nBikeshare kan i intet tilfælde gøres ansvarlig for driftstab, tabt fortjeneste eller andre indirekte tab eller konsekvenstab som følge af en ulykke, en Bycykelbruger er involveret i. Bikeshare kan ligeledes ikke gøres ansvarlig for din eller andres anvendelse af Bycyklen.
\r\n\r\n
Skader på personer og ting, der er forårsaget af mangler eller fejl på Bycyklen (produktansvar), er Bikeshare kun ansvarlig for i det omfang, ansvaret følger af ufravigelige lovregler. Dette punkt (12) gælder også i relation til produktansvar.
\r\n\r\n
For tingsskade er Bikeshares ansvar begrænset til DKK 50.000 pr. skade.
\r\n\r\n
For personskade er Bikeshares ansvar begrænset til DKK 10.000.000 pr. skade.
\r\n\r\n
Bikeshare er under alle omstændigheder fri for ansvar for ikke at opfylde sine forpligtelser efter disse vilkår, hvis ikke-opfyldelse skyldes omstændigheder, der forhindrer Bikeshares opfyldelse eller gør opfyldelsen urimelig byrdefuld, herunder systemfejl og forhold uden for Bikeshares kontrol (force majeure).
\r\n\r\n
12. Underleverandører og tredjemand \r\nBikeshare er berettiget til at anvende underleverandører.
\r\n\r\n
Bikeshare er berettiget til at overdrage rettigheder og forpligtelser til tredjemand.
\r\n\r\n
13. Ændring af vilkår \r\nBikeshare tager forbehold for tryk- og prisfejl. Bikeshare forbeholder sig retten til at ændre disse vilkår med en måneds varsel.
\r\n\r\n
14. Værneting \r\nEnhver tvist vedrørende leje eller brug af Bycyklen og/eller disse vilkår skal afgøres efter dansk ret ved Bikeshares værneting.
\r\n\r\n
15. Kundekontakt og klager \r\nHvis du har spørgsmål eller andre henvendelser til eller om Bycyklen, kan du kontakte BikeShare på mail info@bycyklen.dkeller på tlf.nr.: 89 88 39 10.
\r\n\r\n
\r\n\r\n
PERSONDATAPOLITIK OG COOKIES
\r\n\r\n
16. Persondatapolitik \r\nNår du opretter en profil og/eller benytter hjemmesiden bycyklen.dk, indsamler og behandler Bikeshare – som både databehandler og dataansvarlig – oplysninger om dig og din brug af Bycyklen.
\r\n\r\n
I det følgende kan du se, hvilke personoplysninger Bikeshare indsamler, hvad de bruger oplysningerne til, hvor længe de beholder oplysningerne, og om Bikeshare deler oplysningerne med andre.
\r\n\r\n
Hvilke personoplysninger indsamler Bikeshare? \r\nBikeshare indsamler blandt andet dit navn, din e-mailadresse, din adresse, og andre informationer i forbindelse med oprettelse af din konto eller brug af Bycyklen.
\r\n\r\n
Hvad bruger Bikeshare dine personoplysninger til? \r\nBikeshare anvender dine personoplysninger til at behandle din ordre, behandle reklamationer, sende nyhedsbreve og kontakte dig, hvis du har bedt om det. Derudover anvender de oplysningerne til at forbedre deres service, herunder til statistikformål.
\r\n\r\n
Når du opretter en Bycykelkonto, accepterer du samtidig at modtage målrettet information fra Bikeshare om service- og trafikinformation. Du giver desuden samtykke til at bycyklen.dk/Bycyklen/Bikeshare må benytte købsdata fra leje af cykler til at give dig personlig vejledning om leje af Bycykler og fordele ved brug af løsningen. Data om dine køb anvendes ikke til andre formål, til samarbejdspartnere eller andet.
\r\n\r\n
Videregiver Bikeshare dine personoplysninger til andre?Bikeshare vil i visse tilfælde videregive de personoplysninger, du afgiver. Videregivelsen vil ske i det omfang, og til dem, det er nødvendigt for at kunne udføre den tjeneste, brugerne anmoder om, f.eks. i forbindelse med samarbejde og koordinering med Bikeshare samarbejdspartnere, som kræver, at Bikeshare benytter brugernes oplysninger.
\r\n\r\n
Dine personoplysninger kan fx blive videregivet til:
\r\n\r\n
\r\n\t
leverandører Bikeshare samarbejder med for at støtte Bikeshares virksomhed (fx leverandører af tjenester, teknisk support, leverancetjenester og finansielle institutioner); eller
\r\n\t
i forbindelse med salg, opgaver eller anden overførsel af indholdet på bycyklen.dk eller
\r\n\t
hvis det er påkrævet ifølge lovgivning eller en domstolsafgørelse.
\r\n
\r\n\r\n
I takt med at Bikeshares virksomhed vokser, kan det ske, at Bikeshare sælger og køber firmaer eller aktiver. Personoplysninger, som er indsamlet med henvisning til denne persondatapolitik, vil i så fald blive overleveret til dem, som opkøber Bikeshare eller aktiver, der tilhører Bikeshare, eller til firmaer, Bikeshare evt. vil opkøbe.
\r\n\r\n
I hvor lang tid gemmes Brugerens oplysninger? \r\nBikeshare gemmer dine personoplysninger, så længe det er nødvendigt for at kunne levere den service, du har bedt om eller så længe, det er påkrævet i henhold til gældende lovgivning. Herefter slettes dine oplysninger.
\r\n\r\n
Hvilke sikkerhedsforanstaltninger benytter Bikeshare? \r\nBikeshare benytter tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte dine personoplysninger imod manipulation, tab, destruktion eller adgang fra uautoriserede personer. Bikeshares sikkerhedsprocedurer bliver løbende revideret i takt med den teknologiske udvikling.
\r\n\r\n
Hvilke rettigheder har brugerens efter persondataloven? \r\nDu har ret til at få information om behandlingen af dine personoplysninger, og du kan anmode Bikeshare om at rette, blokere for eller slette personoplysninger, som er ukorrekte. Du kan også selv rette i din personlige profil på bycyklen.dk. Du har samtidig ret til at anmode om, at dine personoplysninger ikke anvendes eller overføres til tredjemand til kommercielle eller statistiske formål.
\r\n\r\n
Hvis du er utilfreds med Bikeshares behandling af dine personoplysninger, kan du klage til Datatilsynet.
\r\n\r\n
Kan Bikeshare ændre persondatapolitikken? \r\nBikeshare har ret til når som helst at ændre denne politik. Du bør derfor regelmæssigt besøge denne side for at tjekke, om der er sket ændringer. Du kan se, der er sket ændringer, hvis datoen nederst på siden er ændret siden sidste gang, du besøgte siden. Ved fortsat at anvende/besøge hjemmesiden accepterer du disse ændringer.
\r\n\r\n
Hvad er cookies? \r\nCookies er små informationsenheder, en hjemmeside kan anbringe på din computers harddisk, smartphone eller andet elektronisk udstyr med hukommelse. Cookies indeholder informationer, som hjemmesiden kan benytte til at effektivisere kommunikationen mellem dig og din webbrowser. Cookies er standardteknologi på internettet og kan også forekomme på vores hjemmeside.
\r\n\r\n
Vi kan kun læse de cookies, vi har anbragt på dit udstyr, vi kan ikke modtage eller læse cookies fra andre hjemmesider.
\r\n\r\n
Vi benytter os af forskellige cookies for at kunne tilbyde dig en bedre og mere skræddersyet service. Vi kan også benytte cookies til at samle et grundlag for at optimere trafikken på og mellem hjemmesider.
\r\n\r\n
Den samlede information hjælper os til at forbedre indholdet på hjemmesiden, og informationen kan i samlet form deles med forretningspartnere eller tredjeparter. Der findes grundlæggende to typer cookies; \"midlertidige\" og \"permanente\". De midlertidige cookies er knyttet til det aktuelle besøg på hjemmesiden og slettes automatisk, når du lukker din webbrowser. De permanente cookies vil derimod blive lagret på dit udstyr.
\r\n\r\n
Permanente cookies sletter sig selv efter en vis periode, eksempelvis 180 dage, men vil blive fornyet hver gang, du besøger hjemmesiden.
\r\n\r\n
Det er ikke kun os, der kan sætte cookies på dit udstyr, når du besøger vores hjemmeside. På hjemmesiden tillader vi således, at Google Inc. sætter Google Analytics på dit udstyr.
\r\n\r\n
Hvilke cookies anvender vi og til hvilke formål? \r\nVi beskriver i det følgende, hvilke cookies vi benytter på hjemmesiden og de formål de enkelte cookies tjener.
\r\n\r\n
Vi bruger Google Analytics til at undersøge, hvem der besøger hjemmesiden og sender denne information i anonymiseret form til serveren. Denne information anvendes til statistik over, hvordan brugerne færdes (navigerer) på hjemmesiden. Denne cookie bliver slettet efter 365 dage, medmindre du besøger vores hjemmeside inden den udløber, hvilket medfører, at cookiens løbetid bliver fornyet.
\r\n\r\n
Hvordan undgår og sletter du cookies? \r\nDu har altid mulighed for at fravælge cookies i din webbrowser, hvor du kan vælge hvilke cookies, der skal tillades, blokeres eller slettes. Hvis du ønsker at fjerne de cookies, der findes på dit udstyr, kan du, hvis du benytter en PC og en nyere browser, trykke CTRL + SHIFT + Delete samtidig.
\r\n\r\n
Virker genvejstasterne ikke i din browser, kan du besøge supportsiden for den pågældende browser.
\r\n\r\n
Du kan også slette cookies i din browser-historik.
\r\n\r\n
Cookie pop-up \r\nAccept af cookies \r\nBikeShare bruger cookies for at udarbejde statistik over anvendelsen af sitet og for at forbedre brugeroplevelsen, herunder
\r\n\r\n
\r\n\t
at genkende dig fra besøg til besøg,
\r\n\t
at gennemføre dit køb på bycyklen.dk,
\r\n\t
kun at vise dig pop ups med forklarende tekst, du ikke har set før,
\r\n\t
i forbindelse med konkurrencer, hvor det kun er tilladt at deltage én gang per person,
\r\n\t
at opsamle statistik for lejers brug af systemet og besøg på bycyklen.dk.
\r\n\t
for at gøre bycyklen.dk mere imødekommende,
\r\n\t
at gennemføre spørgeskemaundersøgelser til at forbedre kundetilfredshed.
\r\n
\r\n\r\n
Du kan altid slette cookies fra Bikeshare igen.
\r\n"}}]},{"title":"Forskningsprojekt om transportvaner","last_mod":"2020-05-29","navigation":{"navigation_display_type":"noDisplay","navigation_weight":0,"navigation_slug":"deltag-i-forskningsprojekt","navigation_name":"Forskningsprojekt om transportvaner"},"meta":{"meta_title":null,"meta_description":null,"meta_image":null},"blocks":[{"type":"formatted_text","data":{"text":"
Kære bruger af Bycyklen
\r\n\r\n
I forbindelse med et forskningsprojekt om transportvaner og hverdagsliv, søger jeg deltagere til interviews. Ved at medvirke, kan du bidrage til udviklingen af fremtidige bæredygtige mobilitetsløsninger. For at kunne deltage skal du leve op til følgende kriterier:
\r\n\r\n
\r\n\t
Du/I er en ung familie, som enten har små børn, har første barn på vej eller planlægger at få børn inden for de næste par år
\r\n\t
Du bor i det centrale København/Frederiksberg
\r\n\t
Du ejer ikke privat bil
\r\n\t
Du benytter dig af Bycyklen
\r\n
\r\n\r\n
Det vil være en fordel, hvis du også benytter andre dele-baserede transportformer som f.eks. delebil, samkørsel, el-løbehjul etc., men det er ikke et krav.
\r\n\r\n
Første del af interviewet vil bestå af en fælles tur sammen på en Bycykel. Dette følges op af et egentligt interview i dit/jeres eget hjem af ca. 1-1,5 times varighed. Interviews bliver udført inden sommerferien og afhænger af myndighedernes retningslinjer ift. håndtering af coronavirus. Hvis ikke det er muligt at mødes, vil interviews foregå online. Det kræver ingen forberedelse at deltage, og du/I er anonyme hele vejen igennem. \r\n \r\nHvis du er interesseret i at bidrage, så kontakt Marie Vang Nielsen på mvni@build.aau.dk eller på tlf. 61 96 74 33. Bycyklen trækker to vindere blandt deltagerne, der fuldfører interviewet og belønner disse med 10 timers gratis kørselsminutter (værdi 300DKK). \r\n \r\nOm mig: \r\nJeg er ph.d.-studerende ved Aalborg Universitet i København. Som del af et større forskningsprojekt i samarbejde med en række aktører, undersøger jeg koblingen mellem bæredygtig transport og hverdagslivet med henblik på at udvikle og afprøve bæredygtige mobilitetsløsninger i forskellige byområder. Du kan læse mere om forskningsprojektet her: www.sims.aau.dk. \r\n \r\nJeg håber, at du har lyst til at deltage og glæder mig meget til at tale med dig/jer. \r\n \r\nSkriv endeligt hvis du har spørgsmål. \r\n \r\nBedste hilsner, \r\nMarie Vang Nielsen
\r\n"}}]},{"title":"Facts om Bycyklen","last_mod":"2020-05-12","navigation":{"navigation_display_type":"noDisplay","navigation_weight":0,"navigation_slug":"facts-om-bycyklen","navigation_name":"Facts om Bycyklen"},"meta":{"meta_title":null,"meta_description":null,"meta_image":null},"blocks":[{"type":"formatted_text","data":{"text":"
Kort og godt
\r\n\r\n
\r\n\t
Bycyklen er en dansk start-up, etableret på baggrund af et udbud fra 2012.
\r\n\t
Bycyklerne er primært udviklet som pendlercykler, der skal fungere som det 4. ben i den kollektive trafik. I 2018 var ca. 80% af Bycykelbrugerne danske.
\r\n\t
Bycyklerne drives af By- og Pendlercykel Fonden, der er en privat, erhvervsdrivende fond.
\r\n\t
Bycyklen er non-profit - alt overskud fra Bycyklerne skal geninvesteres i Bycykelsystemet i henhold til By- og Pendlercykel Fondens vedtægter.
\r\n
\r\n\r\n
Mere detaljeret \r\nBycyklen vandt et offentligt EU-udbud udskrevet af DSB i samarbejde med Frederiksberg og Københavns kommuner i 2012. Metroselskabet var desuden med til at håndtere udbuddet. \r\nUdbuddet var opslået i henhold til alle gældende regler, og frem mod ansøgningsfristen blev der afholdt flere møder, hvor interesserede parter kunne mødes og indgå samarbejder, hvis de ønskede det.
\r\n\r\n
En af begrundelserne for, at Bycyklen vandt udbuddet, var, at det var ”det økonomisk mest fordelagtige tilbud”. Derudover var Bycyklen visionær og tilbød nogle muligheder, tilsvarende systemer i andre storbyer ikke kunne tilbyde – heriblandt forhåndsreservation af cykler og aflevering af cykler ved siden af fulde Bycykelstationer.
\r\n\r\n
Ambitionen bag det nye bycykelsystem var at etablere et ”4. ben i den offentlige trafik”, der kunne transportere den rejsende den sidste kilometer mellem A og B.
\r\n\r\n
Specifikke funktionaliteter ved Bycyklen, der understøtter denne ambition, er:
\r\n\r\n
\r\n\t
Realtidsvisning af Rejseplanen på cyklernes skærme, hvor brugeren til enhver tid kan se næste bus-/tog-/metroafgange fra nærmeste bus-/tog-/metrostationer.
\r\n\t
Mulighed for at reservere en Bycykel 30 minutter før man skal bruge den.
\r\n\t
Mulighed for at aflevere sin Bycykel, selvom der ikke er plads i Bycykelstationen, så man stadig kan nå sit tog, sin bus eller metroafgang.
\r\n\t
Bycykelstationer på 46 tog-/metrostationer.
\r\n
\r\n\r\n
Derudover skulle Bycyklerne med deres motorassistance medvirke til at fremme grøn og trængselsreducerende mobilitet på tværs af kommunegrænser.
\r\n\r\n
Bycyklen er primært en pendlercykel, der med sin minut-/timebetalings-prisstruktur, og cyklernes behov for opladning, lægger op til transport fra A til B – i modsætning til de fleste almindelige lejecykler, der fx kan lejes på dagsbasis.
\r\n\r\n
Driftstilskuddet til Bycyklen udgør 95,8 millioner fordelt over 8 år og fordeler sig som følger:
\r\n\r\n
\r\n\t
DSB: 35 millioner
\r\n\t
Frederiksberg: 13 millioner
\r\n\t
København: 40 millioner
\r\n\t
Rødovre: 7,8 millioner
\r\n
\r\n\r\n
Otte af de 95,8 millioner er et årligt driftstilskud på en million til By- og Pendlercykel Fonden. \r\nGodkendelsen af Bycyklen og allokering af de 40 millioner fordelt over 8 år blev vedtaget af A, B, F, O og Ø i Københavns Kommunes ”Aftale om budget 2014” (s. 18).
\r\n\r\n
\r\nOrganisationen bag Bycyklen er:
\r\n\r\n
\r\n\t
Bikeshare Danmark A/S (Bikeshare) - driftsselskabet, der ejer al hardware og står for drift og kundeservice.
\r\n\t
Bycyklen IT - et datterselskab til Bikeshare, der står for vedligeholdelse og udvikling af flådestyringssystemet bag Bycykelsystemet.
\r\n\t
By- og Pendlercykel Fonden (Fonden) - en privat, erhvervsdrivende fond, stiftet af bidragyderne (DSB, Frederiksberg og København). Fonden er kontraktholder i forhold til Bikeshare og Bycyklen IT og bindeleddet til bidragyderne. Fonden er desuden ansvarlig for markedsføring af Bycyklen og udbredelse af Bycykelsystemet til andre byer.
\r\n
\r\n\r\n
Bikeshare og Fonden har hver deres unikke bestyrelse, der træffer overordnede, strategiske beslutninger på vegne af virksomhederne. \r\n
\r\n\r\n
Regulerende aftaler
\r\n\r\n
\r\n\t
Forholdet mellem kommunerne, DSB og Fonden reguleres via en samarbejdsaftale.
\r\n\t
Forholdet mellem Fonden og Bikeshare reguleres via en rammeaftale.
\r\n\t
Forholdet mellem kommunerne, DSB og Bikeshare varetages således af Fonden i henhold til hhv. samarbejdsaftalen og rammeaftalen.
\r\n
\r\n\r\n
Rammeaftalen med operatøren har i øvrigt afløftet udbudspligten indtil 26. november 2019. Det betyder, at andre kommuner kan tilkøbe hovedstadens bycykelsystem uden at skulle gennemføre et selvstændigt udbud – på vilkår, som allerede har været konkurrenceudsat.
\r\n\r\n
By- og Pendlercykel Fondens kontrakt sikrer en økonomisk bæredygtig model. Kontrakten fastlægger, at Bikeshare skal have en fast pris pr. tur og pr. tidsenhed. Et eventuelt overskud i Bycykelsystemet kan kun geninvesteres i overensstemmelse med Fondens formål, som er at investere i grøn mobilitet og reducere trængsel. Det vil sige udvikling af IT-systemet, nye/flere cykler, flere Bycykelstationer, billigere priser for brugerne eller lignende.
\r\n\r\n
Bycyklen er en såkaldt ”turn key-leverance”, hvor driftsselskabet, Bikeshare ejer al hardware og IT, mens Fonden (på vegne af bidragyderne) ejer retten til at udbyde systemet. Risikoen ved hærværk, tyveri mv. ligger derfor i driftsselskabet, og ikke hos bidragyderne.
\r\n\r\n
Indkøbsprisen på en Bycykel inklusive tablet er ca. 25.000 kr. Da systemet er en ”turn key-leverance”, giver det dog ingen mening at tale om en stykpris på en Bycykel, med i prisen er nemlig udvikling af IT og cykler, drift, reparationer, omfordeling, kundeservice og meget andet over 8 år. I princippet kan det betyde, at hele cykelflåden er skiftet ud, når kontraktperioden udløber efter 8 år – helt uden at bidragyderne har haft en ekstra krone oppe af lommen. \r\nBycyklen har selv betalt for udvikling og opsætning af al infrastruktur bag systemet. Det gælder såvel IT-systemet som cyklerne og opsætning af Bycykelstationer.
\r\n\r\n
Som vinder af udbuddet fra 2012 har Bycyklen det, man kan betegne som ”forsyningspligt”. Det betyder, at der skal være Bycykelstationer og Bycykler på steder, hvor der ikke nødvendigvis er tæt befolket, og hvor kommercielle cykeludlejere typisk ikke er til stede, da der ikke er penge at tjene der.
\r\n\r\n
Bycyklen er en ambitiøs løsning, der med sin motorassistance åbner for muligheden for at få brugere op på cyklen, der ellers normalt ikke ville drømme om at sætte sig i sadlen.
\r\n\r\n
Bycykelsystemet er stadig i fase et og vil løbende blive udvidet og udviklet og vil i øvrigt give endnu bedre mening, når flere kommuner kommer med, og motorassistancen kommer endnu mere til sin ret med pendling på tværs af kommunegrænser. Vi er allerede i dialog med flere kommuner i hovedstadsområdet og glæder os meget til at præsentere de næste medlemmer af Bycykel-familien.
\r\n\r\n
Bycyklerne har i øvrigt ikke noget med de gamle \"møntindkast-bycykler” at gøre. De tidligere bycykler blev driftet af Teknik- og Miljøforvaltningen, det er ikke tilfældet med de Bycykler, der er på gaden nu. \r\n
\r\n"}}]}],"utils":{"404":{"404_text":"Ohh no","404_subheading":"YOU REACHED A 404 PAGE","404_description":"Please try another link to go to an existing page.
Bikeshare Danmark A/S indgiver konkursbegæring 9. december 2022
Bikeshare Danmark A/S er driftsselskabet bag Bycyklen, som findes i København, Frederiksberg og Rødovre Kommuner og ved en række S-togs- og Metro stationer.
Bikeshare har siden 2017 været ejet af By- og Pendlercykel Fonden. (Etableret af Københavns og Frederiksberg Kommuner), fordi den oprindelige ejer og stifter af Bycyklen gik konkurs.
Siden har der gennem de seneste godt fem år været arbejdet med at skabe en velfungerende og økonomisk bæredygtig forretning. Bikeshare har haft overskud alle år siden fondens overtagelse.
Driftstilskuddene er nu udløbet, og det har ikke været muligt at få kommunerne og DSB til at forlænge aftalen om driftstilskud, og der har heller ikke været opbakning til at fortsætte Bycyklen som reklamefinansieret. Derfor har Bikeshares bestyrelse dags dato indgivet konkursbegæring.
Bikeshare vil gerne takke for godt samarbejde med kunder og kreditorer, som trods forskellige udfordringer, som følge af eksempelvis Covid-19, hærværk, hacking m.m. har holdt ved.
Bikeshares bestyrelse er rigtig ærgerlige over på dette tidspunkt at måtte indgive konkursbegæring. Vi er lykkedes med at optimere hele virksomheden og har fået udviklet en ny cykel, som tager højde for mange af de børnesygdomme, der har været ved den oprindeligt udviklede cykel.
Det har kun kunnet lade sig gøre, fordi der gennem årene har været nogle ekstremt dedikerede medarbejdere, som har været kreative, løsningsorienterede og positive, uanset hvilke udfordringer, der har været på vejen.
Der forestår nu et oprydningsarbejde, som boet skal tage sig af, og kunderne kan desværre ikke benytte cyklerne.
Henvendelse vedr. bycykler og bycykelstationer i kommunerne og på DSB’s arealer kan ske til:
Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen
Frederiksberg Kommune, Trafik
Rødovre Kommune, Teknisk Forvaltning
DSB
Bycyklen er en dansk start-up, etableret på baggrund af et udbud fra 2012.
Bycyklerne er primært udviklet som pendlercykler, der skal fungere som det 4. ben i den kollektive trafik. I 2018 var ca. 80% af Bycykelbrugerne danske.
Bycyklerne drives af By- og Pendlercykel Fonden, der er en privat, erhvervsdrivende fond.
Bycyklen er non-profit - alt overskud fra Bycyklerne skal geninvesteres i Bycykelsystemet i henhold til By- og Pendlercykel Fondens vedtægter.
Mere detaljeret
Bycyklen vandt et offentligt EU-udbud udskrevet af DSB i samarbejde med Frederiksberg og Københavns kommuner i 2012. Metroselskabet var desuden med til at håndtere udbuddet.
Udbuddet var opslået i henhold til alle gældende regler, og frem mod ansøgningsfristen blev der afholdt flere møder, hvor interesserede parter kunne mødes og indgå samarbejder, hvis de ønskede det.
En af begrundelserne for, at Bycyklen vandt udbuddet, var, at det var ”det økonomisk mest fordelagtige tilbud”. Derudover var Bycyklen visionær og tilbød nogle muligheder, tilsvarende systemer i andre storbyer ikke kunne tilbyde – heriblandt forhåndsreservation af cykler og aflevering af cykler ved siden af fulde Bycykelstationer.
Ambitionen bag det nye bycykelsystem var at etablere et ”4. ben i den offentlige trafik”, der kunne transportere den rejsende den sidste kilometer mellem A og B.
Specifikke funktionaliteter ved Bycyklen, der understøtter denne ambition, er:
Realtidsvisning af Rejseplanen på cyklernes skærme, hvor brugeren til enhver tid kan se næste bus-/tog-/metroafgange fra nærmeste bus-/tog-/metrostationer.
Mulighed for at reservere en Bycykel 30 minutter før man skal bruge den.
Mulighed for at aflevere sin Bycykel, selvom der ikke er plads i Bycykelstationen, så man stadig kan nå sit tog, sin bus eller metroafgang.
Bycykelstationer på 46 tog-/metrostationer.
Derudover skulle Bycyklerne med deres motorassistance medvirke til at fremme grøn og trængselsreducerende mobilitet på tværs af kommunegrænser.
Bycyklen er primært en pendlercykel, der med sin minut-/timebetalings-prisstruktur, og cyklernes behov for opladning, lægger op til transport fra A til B – i modsætning til de fleste almindelige lejecykler, der fx kan lejes på dagsbasis.
Driftstilskuddet til Bycyklen udgør 95,8 millioner fordelt over 8 år og fordeler sig som følger:
DSB: 35 millioner
Frederiksberg: 13 millioner
København: 40 millioner
Rødovre: 7,8 millioner
Otte af de 95,8 millioner er et årligt driftstilskud på en million til By- og Pendlercykel Fonden.
Godkendelsen af Bycyklen og allokering af de 40 millioner fordelt over 8 år blev vedtaget af A, B, F, O og Ø i Københavns Kommunes ”Aftale om budget 2014” (s. 18).
Organisationen bag Bycyklen er:
Bikeshare Danmark A/S (Bikeshare) - driftsselskabet, der ejer al hardware og står for drift og kundeservice.
Bycyklen IT - et datterselskab til Bikeshare, der står for vedligeholdelse og udvikling af flådestyringssystemet bag Bycykelsystemet.
By- og Pendlercykel Fonden (Fonden) - en privat, erhvervsdrivende fond, stiftet af bidragyderne (DSB, Frederiksberg og København). Fonden er kontraktholder i forhold til Bikeshare og Bycyklen IT og bindeleddet til bidragyderne. Fonden er desuden ansvarlig for markedsføring af Bycyklen og udbredelse af Bycykelsystemet til andre byer.
Bikeshare og Fonden har hver deres unikke bestyrelse, der træffer overordnede, strategiske beslutninger på vegne af virksomhederne.
Regulerende aftaler
Forholdet mellem kommunerne, DSB og Fonden reguleres via en samarbejdsaftale.
Forholdet mellem Fonden og Bikeshare reguleres via en rammeaftale.
Forholdet mellem kommunerne, DSB og Bikeshare varetages således af Fonden i henhold til hhv. samarbejdsaftalen og rammeaftalen.
Rammeaftalen med operatøren har i øvrigt afløftet udbudspligten indtil 26. november 2019. Det betyder, at andre kommuner kan tilkøbe hovedstadens bycykelsystem uden at skulle gennemføre et selvstændigt udbud – på vilkår, som allerede har været konkurrenceudsat.
By- og Pendlercykel Fondens kontrakt sikrer en økonomisk bæredygtig model. Kontrakten fastlægger, at Bikeshare skal have en fast pris pr. tur og pr. tidsenhed. Et eventuelt overskud i Bycykelsystemet kan kun geninvesteres i overensstemmelse med Fondens formål, som er at investere i grøn mobilitet og reducere trængsel. Det vil sige udvikling af IT-systemet, nye/flere cykler, flere Bycykelstationer, billigere priser for brugerne eller lignende.
Bycyklen er en såkaldt ”turn key-leverance”, hvor driftsselskabet, Bikeshare ejer al hardware og IT, mens Fonden (på vegne af bidragyderne) ejer retten til at udbyde systemet. Risikoen ved hærværk, tyveri mv. ligger derfor i driftsselskabet, og ikke hos bidragyderne.
Indkøbsprisen på en Bycykel inklusive tablet er ca. 25.000 kr. Da systemet er en ”turn key-leverance”, giver det dog ingen mening at tale om en stykpris på en Bycykel, med i prisen er nemlig udvikling af IT og cykler, drift, reparationer, omfordeling, kundeservice og meget andet over 8 år. I princippet kan det betyde, at hele cykelflåden er skiftet ud, når kontraktperioden udløber efter 8 år – helt uden at bidragyderne har haft en ekstra krone oppe af lommen.
Bycyklen har selv betalt for udvikling og opsætning af al infrastruktur bag systemet. Det gælder såvel IT-systemet som cyklerne og opsætning af Bycykelstationer.
Som vinder af udbuddet fra 2012 har Bycyklen det, man kan betegne som ”forsyningspligt”. Det betyder, at der skal være Bycykelstationer og Bycykler på steder, hvor der ikke nødvendigvis er tæt befolket, og hvor kommercielle cykeludlejere typisk ikke er til stede, da der ikke er penge at tjene der.
Bycyklen er en ambitiøs løsning, der med sin motorassistance åbner for muligheden for at få brugere op på cyklen, der ellers normalt ikke ville drømme om at sætte sig i sadlen.
Bycykelsystemet er stadig i fase et og vil løbende blive udvidet og udviklet og vil i øvrigt give endnu bedre mening, når flere kommuner kommer med, og motorassistancen kommer endnu mere til sin ret med pendling på tværs af kommunegrænser. Vi er allerede i dialog med flere kommuner i hovedstadsområdet og glæder os meget til at præsentere de næste medlemmer af Bycykel-familien.
Bycyklerne har i øvrigt ikke noget med de gamle "møntindkast-bycykler” at gøre. De tidligere bycykler blev driftet af Teknik- og Miljøforvaltningen, det er ikke tilfældet med de Bycykler, der er på gaden nu.