CykelDK
Engelsk Dansk

Organisation

By- og Pendlercykel Fonden 

By- og Pendlercykel Fonden er en privat, erhvervsdrivende Fond, der ejer retten til at udbyde og markedsføre Bycykelsystemet til borgere, virksomheder og kommuner i hele landet - i første omgang dog med fokus på udbredelse af systemet i hovedstadsregionen. Da der allerede er gennemført et udbud på dette Bycykelsystem, behøver nye kommuner, der ønsker at implementere samme system, ikke gennemføre et selvstændigt udbud, hvilket letter processen betydeligt.

By- og Pendlercykel Fonden blev stiftet den 17. december 2014 af Københavns og Frederiksbergs kommuner i forlængelse af et offentligt udbud gennemført i 2012. Udbuddet blev gennemført af de to kommuner i samarbejde med DSB, der alle ønskede at etablere et bycykelsystem i hovedstadsområdet. Tanken var, at bycykelsystemet skulle være et såkaldt ”fjerde ben” i den offentlige transport, der både kunne virke trængselsreducerende og fremme en sund og grøn transportform.

Kommunerne og DSB endte med at vælge en ambitiøs løsning bestående af eldrevne cykler med en integreret tablet (computer). Det er dermed det første bycykelsystem i verden, der består 100% af online cykler med motorassistance.

Som turn-key leverandør valgte de Bikeshare Danmark A/S, som nu står for levering, drift og vedligeholdelse af bycykelsystemet samt kundeservice 6-24 alle ugens dage. Aftalen med Bikeshare Danmark A/S udløber i 2024 med en option på forlængelse frem til 2031. Fonden varetager kontraktholderfunktionen overfor Bikeshare Danmark A/S.


Bestyrelsen

By- og Pendlercykel Fondens bestyrelse består af fem medlemmer:

Niels E. Bjerrum (S), formand, udpeget af Movia
Jens Kjær Christensen (EL), næstformand, udpeget af Københavns Kommune
Charlotte Fischer (R), udpeget af Region Hovedstaden
Jette Gotsche, udpeget af Cyklistforbundet
Brian Holm (K), udpeget af Frederiksberg Kommune


Medarbejdere

Fondens daglige drift varetages af tre medarbejdere:

Tina Füssel, administrerende direktør
Iben Keller, PR- og kommunikationschef
Sofie Kyhn Jakobsen, projektleder

Adresse

Bredgade 36B, 3. tv.
1260 København K