CykelDK
Engelsk Dansk

Pressemeddelelse: ”Byens Bedste” Bycykler klar til at indtage hele hovedstadsområdet

Grey Keyline
05-06-2018

2017 var på mange måder et ekstraordinært år i Bycyklens historie. Efter overtagelse af rekonstruktions-/konkursbo har By- og Pendlercykel Fonden brugt året til at styrke den samlede Bycykel-organisation for at kunne tilbyde kunderne endnu bedre Bycykelløsninger som en integreret del af hovedstadens samlede, kollektive trafiksystem. Fokus har været på at videreudvikle og styrke Bycyklen som organisation og endnu vigtigere som leverandør af højklasset, kollektiv infrastruktur med en nøglerolle i morgendagens grønne mobilitetssamfund.

Den øgede trængsel volder i stigende grad pendlerne i hovedstadsregionen kvaler, og det koster samfundet oceaner af kroner. En sammenhængende el-cykelinfrastruktur i og omkring de største byer bør spille en væsentlig rolle i forhold til at løse disse udfordringer. Her er Bycyklen det oplagte og afprøvede valg.


Vi skal have flere med
By- og Pendlercykel Fonden arbejder allerede målrettet med at udbrede Bycykelsystemet til hovedstadens nabokommuner og er i dialog med dem alle.

Når kommunerne investerer i Bycykelsystemet, er de sikret en fortsat investering i grøn mobilitet, da Fondens vedtægter dikterer, at overskud i Bycyklen kun må geninvesteres i grøn mobilitet.

”Det er en rigtig sund forretningsmodel, der vil styrke miljøvenlig, sund og trængselsreducerende transport i de kommuner, der er en del af systemet, langt ind i fremtiden.

Bycyklens kontrakt fritager desuden nye kommuner fra at skulle gennemføre et ressourcekrævende udbud indtil november 2019, så jeg synes virkelig, det er et transportalternativ, kommunerne bør kigge nærmere på, hvis de arbejder seriøst med grøn mobilitet og trængselsreduktion,” siger formand i By- og Pendlercykel Fonden, Niels E. Bjerrum.

Rødovre kommune er det nyeste medlem af Bycykelfamilien og får sine ti første Bycykelstationer til efteråret. By- og Pendlercykel Fonden håber, de kan starte en dominoeffekt blandt andre kommuner.


Ny cykel og app
Udvidelsen i Rødovre er en naturlig anledning til at gøre status over de oprindelige cykler og optimere systemet bag.

Der er sket meget på de fem år, siden de første Bycykler blev leveret, og det er tid til at videreudvikle cykelflåden i såvel antal som i kvalitet, fleksibilitet og tilgængelighed for brugerne.

Når næste generations Bycykel til efteråret bliver en del af flåden, vil brugerne opleve en moderne og mere end 10 kg. lettere cykel med markant øget batterikapacitet og rækkevidde.

I en tid, hvor de fleste har smartphones, arbejder Bycyklen også med muligheden for en cykel uden tablet, som til gengæld bliver appstyret. By- og Pendlercykel Fonden er derfor gået i gang med at udvikle en native app, der forventes at øge både brugervenlighed, tilgængelighed og synlighed. Første version af appen forventes at være klar til test i efteråret 2018.

PM Bycyklen Aarsberetning Faktaboks Lille

 

For yderligere information kontakt venligst: 

Niels E. Bjerrum
Formand i By- og Pendlercykel Fonden
Mobil: 3066 3837
E-mail: Niels_E_Bjerrum@br.kk.dk

Tina Füssel
Administrerende direktør for By- og Pendlercykel Fonden
Mobil: 5370 2501
E-mail: tf@bycyklen.dk