CykelDK
Engelsk Dansk

Driftsstatus

Grey Keyline
22-08-2019

Kære Bycyklist

Du har nok bemærket, at Bycykelsystemet er udfordret for tiden. Der er vi virkelig kede af, og vi knokler for at finde brugbare løsninger. Læs mere om situationen nedenfor.

Den korte statusrapport

  • Bycykelsystemet er ramt af massivt hærværk.
  • Mange Bycykelstationer og Bycykler bliver smadret.
  • Antallet af Bycykler i drift er reduceret.
  • Antallet af defekte ladepunkter er højt.
  • Vi dækker nu Bycyklernes tablets for at reducere skaderne.
  • Hent Bycyklen-appen i App Store eller Google Play for at benytte Bycyklerne uden tablet.
  • Vi omdanner flere Bycykelstationer til drop-zoner. HUSK at låse cykler, du afleverer, her med låsen på baghjulet.
  • Tips, der fører til fund af Bycykler, belønnes med 60 minutter på din Bycykelkonto. Kontakt os her.
  • Alle faste månedsabonnenter får dobbelt op på minutter ved næste månedsfakturering som plaster på såret.

Den lange statusrapport
For tiden er Bycykelsystemet ramt af massivt hærværk af et hidtil uset omfang, og mange Bycykelstationer og Bycykler bliver smadret. Det har resulteret i færre Bycykler på gaden og mange defekte ladepunkter og cykler. Det er vi virkelig kede af.

Et stort problem er, at gerningsmændene smadrer cyklernes tablets. Når en tablet bliver smadret, udgår cyklen permanent af driften, da vi ikke længere kan skaffe erstatninger. For at minimere tabet ser vi os nu nødsagede til at fjerne muligheden for at benytte tabletten på alle cyklerne. Fremover beder vi dig derfor benytte Bycyklen-appen, til at styre din Bycykel med. Appen findes i såvel App Store som Google Play.

Derudover kommer vi i nærmeste fremtid til at omdanne en del Bycykelstationer til drop-zoner (DZ). Det vil sige Bycykelstationer uden opladningsmulighed. En af grundene til det er, at cykler, der afleveres i en drop-zone, bliver låst på baghjulet, hvilket minimerer tyveri. Det er derfor vigtigt, du husker at låse Bycyklen med låsen på baghjulet, når du afleverer en cykel i en drop-zone. 

Vi arbejder løbende på at stabilisere situationen og håber meget, at ovenstående tiltag kan stoppe ulovlighederne. Som et lille plaster på såret giver vi alle vores faste månedsabonnenter dobbelt op på minutter ved næse månedsbetaling. Vi ved godt, det er en frustrerende situation, og ingen er mere kede af det end os. 

Har du et tip?
Hvis du har et tip, der fører til fund af Bycykler, kvitterer vi med 60 minutter som tak. Du kan kontakte os her.

Vi vil desuden gerne understrege, at det er ulovligt og strafbart at stjæle og at udøve hærværk.

Vi arbejder tæt sammen med politiet, der har pågrebet flere skyldige, der nu bliver rejst erstatningskrav mod.

Hvis du ligger inde med brugbare informationer (navne, billeder, videoer osv.), der kan føre til anholdelser af skyldige, må du meget gerne sende dem til politiet eller direkte til os

Vi beklager meget, at denne situation også rammer dig som bruger, men vi håber, du fortsat vil støtte op om Bycyklen og være tålmodig med os. Vi arbejder hårdt for at komme tilbage i normal drift igen.